Screenshot 2020-09-22 at 02.03.54

DIN TAKLÄGGARE I MALMÖ OCH SYDVÄSTRA SKÅNE    

Takpannor

Betongpannor är det vanligaste materialet som används vid takrenoveringar i Sverige idag. Materialet består av rena naturprodukter som består i grund och botten av vatten, sand, cement och järnoxid. Betongpannor har hög precision och är hållbart, formbart, tätt, färgbeständigt och extremt tåligt mot frost. De finns i många färger och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus. Livslängden på betongpannor är lång - så länge underlagstaket och övrigt underarbete görs noggrant kan du räkna med att takets livslängd kommer sträcka sig flera decennier framöver. Betongtak är dessutom förhållandevis billiga. 

Taktegel är den klassiska svenska takpannan som funnits i 100 tals år och är än så länge fortfarande det vanligaste takmaterialet i Sverige. Trots att betongpannan rusat förbi lerteglet i popularitet är lerteglet ett bra val till gamla hus eller kulturbyggnader där det genuina är viktigt. Taktegel består av rena naturprodukter (gjord av bränd lera) som precis som betongpannor också bara blir vackrare med åren. Taktegel har dessutom också en väldigt lång livslängd och det är inte ovanligt att taket kan bli, förutsett ett noggrant underarbete, ett tak som håller i över 40 år. 

Betongpannor eller taktegel?

De principer man utgår från vid läggning av takpannor är ungefär desamma oavsett om du väljer material av tegel eller betong. Både betongtakpannor och lertegeltakpannor har i stort sett samma vikt/m2 och kan läggas på taklutningar ner till 14 grader. Materialen skiljer sig lite i fråga om utseende, struktur och kulör. I vissa fall är skillnaderna marginella. Valet är alltså mest en fråga om tycke och smak. Det kan vara svårt att välja, men den stora skillnaden är priset med fördel till betongtakpannan som är billigare. 

Auktoriserad takpartner - Monier

Takpartners är speciellt utbildade och auktoriserade av Monier. Anlitar du en auktoriserad takpartner kan du räkna med att allt sker säkert och korrekt. De följer arbetsmiljöverkets regler för att inte riskera att du eller de råkar ut för skador eller legala påföljder. De är helt fristående från företaget Monier, men vi har ett tätt samarbete och det betyder att de kan våra produkter och taklösningar, både dess kvalitet och hur man lägger taket på bästa sätt.

Garanti på nya tak - 15 år

Monier är den enda takleverantör som lämnar en funktionsgaranti på taket. Vi kallar det Tätt tak-garanti och det innebär att vi garanterar att ditt nya tak håller tätt i minst 15 år. För att garantin ska gälla krävs att du använt dig av våra produkter och att dessa är monterade enligt våra monteringsanvisningar.

Offertförfrågan