Screen Shot 2016-01-26 at 01.28.46

DIN TAKLÄGGARE I MALMÖ OCH SYDVÄSTRA SKÅNE    

Takpannor

Betongpannor är det vanligaste materialet som används vid takrenoveringar i Sverige idag. Materialet består av rena naturprodukter som består i grund och botten av vatten, sand, cement och järnoxid. Betongpannor har hög precision och är hållbart, formbart, tätt, färgbeständigt och extremt tåligt mot frost. De finns i många färger och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus. Livslängden på betongpannor är lång - så länge underlagstaket och övrigt underarbete görs noggrant kan du räkna med att takets livslängd kommer sträcka sig flera decennier framöver. Betongtak är dessutom förhållandevis billiga. 

Taktegel är den klassiska svenska takpannan som funnits i 100 tals år och är än så länge fortfarande det vanligaste takmaterialet  i Sverige. Trots att betongpannan rusat förbi lerteglet i popularitet är lerteglet ett bra val till gamla hus eller kulturbyggnader där det genuina är viktigt. Taktegel består av  rena naturprodukter (gjord av bränd lera) som precis som betongpannor också bara blir vackrare med åren. Taktegel har dessutom också en väldigt lång livslängd och det är inte ovanligt att taket kan bli, förutsett ett noggrant underarbete, ett tak som håller i över 40 år. 

Betongpannor eller Taktegel?

De principer man utgår från vid läggning av takpannor är ungefär desamma oavsett om du väljer material av tegel eller betong. Både betongtakpannor och lertegeltakpannor har i stort sett samma vikt/m2 och kan läggas på taklutningar ner till 14 grader.Materialen skiljer sig lite i fråga om utseende, struktur och kulör. I vissa fall är skillnaderna marginella. Valet är alltså mest en fråga om tycke och smak. Det kan vara svårt att välja. Den stora skillnaden är priset med fördel till betongtakpannan som är billigare. 

Offertförfrågan